ENGLISH

Welkom bij Christie's

Hoe te verkopen

Christie's garandeert het beste veilingresultaat door een strategie op maat. U vindt bij ons een team van deskundige veilingmeesters, een internationaal netwerk van ervaren specialisten in meer dan 80 categorieën, een uitgebreide database van potentiële kopers overal ter wereld en een team van bekwame marketing en public relations professionals.

 1. Taxaties
  Als u de mogelijke verkoop van uw bezit wilt bespreken, dan kunt u contact opnemen met Een vestiging van Christie's zodat u kunt overleggen met een specialist. U kunt ook op onze website kijken bij Inbrengen. Daar staan de aankomende veilingen waarvoor nog kunstwerken worden ingenomen.

  Christie's doet vrijblijvend schattingen voor objecten die wat betreft soort en waarde bij Christie's zouden kunnen worden verkocht. U kunt online of per post een schatting laten maken.

  Wees u ervan bewust dat deze schattingen vrijblijvend zijn en dat ze herzien kunnen worden na persoonlijke taxatie door een specialist van Christie's.

 2. Van inbreng tot verkoop
  De inbrengovereenkomst is een contract tussen de verkoper (inbrenger) en Christie's waarin de verkoop van bezit bij Christie's wordt vastgelegd. In deze inbrengovereenkomst staan de omschrijvingen en prijzen voor zaken als verzekeringen en aansprakelijkheid bij verlies of schade, vervoer en afbeelding van het object.

  Christie's hanteert verschillende commissie tarieven (of sellers premium) die gebaseerd zijn op gecombineerde jaarlijkse veilingen. Tarieven verschillen per vestiging. Ook zijn er verschillende tarieven voor handels- en non-profitorganisaties. Neem contact op met het veilinghuis voor meer informatie.

 3. Na de veiling: informatie en betaling
  Christie's mailt kort na de veiling een post-sale bericht met daarin de uiteindelijke biedprijs of, als het object niet verkocht is, de bevestiging dat het werd aangeboden. Als uw bezit niet verkocht is, adviseren we u contact op te nemen met de specialist die hierbij betrokken was, zodat hij of zij u van advies kan voorzien wat betreft het opnieuw inbrengen of het terugtrekken van het object.

  Christie's betaalt inbrengers ongeveer 35 dagen na de veiling, mits de uiteindelijke koper Christie's heeft betaald. De betaling aan de inbrenger gaat samen met overeengekomen verklaringen waarin de commissies en andere kosten omschreven zijn.