Welkom bij Christie's

Hoe te kopen

 1. Kijk op de Christie’s kalender welke veiling u interesseert
  Koop de catalogus, bekijk de veiling online en/of bezoek de kijkdagen, die openbaar toegankelijk zijn (kijkdagen vinden doorgaans 3 tot 4 dagen voor de veiling plaats).

 2. Meld u aan als bieder
  Bieders kunnen zich inschrijven voor alle veilingen. Als u zich komt registreren, vragen wij u om uw identiteitsbewijs en adresgegevens. Bent u voor het eerst bij Christie's, dan ontvangen we graag enige kredietinformatie (naam en telefoonnummer van uw bank, uw bankcontract en klantnummer).

 3. Besluit hoe u wilt bieden

  • Persoonlijk:
   Haal uw biednummer bij de receptie en ga naar de veilingzaal. Als uw kavel wordt aangeboden, maakt u uw bod kenbaar door het omhooghouden van uw biednummer. Als andere geïnteresseerden een hoger bod uitbrengen, kunt u doorgaan met bieden tot de prijs die u wilt betalen. De veilingmeester zal de hoogste bieder om bevestiging vragen, de zaal nog een moment bedenktijd gunnen en de hamer laten neerkomen. Verkocht!

  • Christie's Live™:
   Met ons online biedprogramma Christie's Live™ kunt u vanaf iedere plek met een internetaansluiting deelnemen aan Christie’s veilingen wereldwijd. Bezoek www.christies.com/christieslive als u meer wilt weten.

   Het is aan te raden om u ten minste 2 werkdagen voor de veiling te registeren voor Christie's Live™.

  • Telefonisch:
   Als u niet bij de veiling aanwezig kunt zijn, dan kunt u ook telefonisch deelnemen. Eén van onze stafleden zal u bellen ruim voordat uw kavel onder de hamer komt en voor u bieden zolang u dat wenst. Neem voor het afspreken van een telefonische bieding contact op met ons Biedkantoor.

   Omdat er een beperkt aantal telefoonlijnen is, hebben duurdere kavels voorrang.

  • Schriftelijk bieden (twee manieren):
   • Vul het biedformulier in dat u aantreft op de achterpagina van uw catalogus of maak gebruik van onze website. Bepaal uw maximale biedprijs, vul alle andere verplichte velden in en fax het formulier ten minste 24 uur van tevoren naar het Biedkantoor van het veilinghuis. Een staflid van Christie's zal het kavel voor een zo laag mogelijke prijs proberen te bemachtigen.
   • U bekijkt de veiling online in LotFinder. Bij ieder kavel heeft u de mogelijkheid om online een bod uit te brengen. Dit kan tot 24 uur voor de veiling begint. Zorg dat u eerst een online account maakt of log in op uw bestaande account via christies.com.

 4. Na de veiling: resultaten, betaling, vervoer

  • Veilingresultaten:
   Als u wil weten wat de status is van uw schriftelijke bod, bel dan na de veiling met de Afdeling Klantenservice. Klik hier voor veilingresultaten van veilingen overal ter wereld.

  • Betaling:
   De winnende bieder zal per post de factuur, betalingsinstructies en vervoersinformatie ontvangen. Het te betalen bedrag is de hamerprijs plus de buyer’s premium inclusief belastingen. De betaling dient niet later dan de zevende dag nadat de veiling plaatsvond te geschieden.

  • Vervoer:
   Christie's kan helpen met het inpakken en vervoeren van aangekochte goederen, maar kopers kunnen ook zelf voor vervoer zorgen. Goederen die na de veiling langere tijd bij Christie’s worden gelaten, worden elders opgeslagen hetgeen kosten met zich meebrengt.